Goedkope kinderkleding

Goedkope kinderkleding

december 18, 2020 3 Door hgkmmghhtr

Kinderen groeien en slijten hun kleding snel. Helaas is het kopen van nieuwe kindermerkkleding niet heel goedkoop en daarom lees je in dit blog tips voor het goedkoper kopen van kinderkleding.

 

Koop op de groei

Dit is een tip die ik zelf al vaak heb gehoord, maar dit blijft nog steeds de beste tip die ik elke andere ouder ook geef. Kinderen groeien zo ontzettend snel en de ene keer groeit je kind een aantal centimeter in een aantal maanden en de andere keer duurt het wat langer. De groeicurve van een kind kan best lastig in te schatten zijn en dat is ook helemaal niet erg. Door kleding te kopen op de groei kunnen sommige kledingstukken wel meer dan twee seizoenen mee. Niet elke kleding is fijn om een maat te groot te dragen. Zo is het fijner als een broek een goede maat heeft, anders wordt het te lomp en struikelt je kind misschien over de pijpen of zakt te broek van de heupen af. Een jongens winterjas is bijvoorbeeld heel makkelijk om een maat te groot te kopen. Zo kan je kind makkelijk er nog een trui onder dragen en het houdt je kind zonder twijfel warm.

 

Basic kledingstukken en kleuren

Dit komt vast herkenbaar voor: je hebt net je kind in een leuke outfit gehesen en niet eens een uur later zitten er al grote vlekken in, omdat er overheen geknoeid is. Je hebt dan geen zin en tijd om je kind een hele nieuwe outfit aan te (laten) doen. De ideale tip is daarom om altijd een stapeltje te hebben liggen met basics. Die passen toch bij elke outfit, staan leuk en kosten vaak niet veel geld.