Een box in huis

Een box in huis

februari 25, 2022 0 Door hgkmmghhtr

Wanneer je een baby krijgt moet je goed nadenken over wat je allemaal koopt. Naast al het knuffelen is het ook voor de kleine goed om in een box te gaan liggen. Hierin kan hij zich namelijk goed doorontwikkelen en leren bewegen. Echter zijn er wel dingen waar je op moet letten wanneer je en box wilt gebruiken.

 

Aankoop

De boxen die in Nederland worden verkocht moeten voldoen aan speciale veiligheidseisen. Wanneer je een box gaat kopen is het belangrijk dat je toch nog op aspecten let. Zo is goedkoop vaak duurkoop en moet je kijken naar een box met een stevige constructie en een goede gladde afwerking. 

 

Gebruik

De ene baby zit vaak in de box en de ander zit er amper in. Hoe vaak je baby er ook in zit, er zijn wat algemene richtlijnen om de veiligheid te waarborgen:

  • Zet de box op een veilige plek. Hierbij moet je dus aan plekken denken zonder gordijnen, planten of de verwarming. Ook is het belangrijk om de box niet in de tocht te plaatsen.
  • Houd het aantal speelgoed in de box beperkt. Een baby heeft genoeg aan één of twee speeltjes. Het speelgoed moet ook niet te groot zijn, aangezien dit als opstapje kan worden gebruikt om uit de box te klimmen.
  • Wanneer je een babymobiel gebruikt moet deze niet binnen handbereik zijn. De geluidjes en kleurtjes hiervan kunnen namelijk aantrekkelijk zijn voor de baby.
  • Laagste stand gebruiken zodra je baby zich kan optrekken en wil gaan staan. Zo houd je de box veilig.

 

Boxkleed

Wanneer je een box hebt is het boxkleed erg belangrijk. De meeste mensen gebruiken een stoffe boxkleed, aangezien dit een heerlijk zacht ondergrondje is voor het kind. Er zijn boxkleden in allerlei soorten en maten. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan een kijkje op www.koeka.com.