De voor- en nadelen van babyfoons, heb ik er een nodig?

De voor- en nadelen van babyfoons, heb ik er een nodig?

november 24, 2021 0 Door hgkmmghhtr

Als je je voorbereidt op een nieuwe baby en je je baby uitzet bij elkaar probeert te verzamelen, vraag je je misschien af of je een babyfoon echt nodig hebt. Er zijn voor- en nadelen aan een babyfoon. In dit artikel lees je hoe je die beslissing neemt, zodat je wel de beste babyfoon kiest als je keuze daar op valt. Wanneer vrouwen zwanger zijn denken ze vaak het eerst aan de luiers, een wieg en een autostoeltje. Sommige geloven dat in huizen waar de slaapkamers heel dicht bij elkaar staan, een babyfoon niet nodig is. Aan de andere kant kan het je ook helpen gezond verstand te krijgen. Stel jezelf deze vier vragen voordat je een beslissing neemt of je wel of niet een babyfoon nodig hebt.

1. Waar slaapt de baby vanaf de eerste dag?

Als je baby een paar maanden in dezelfde kamer slaapt als jij, heb je waarschijnlijk een tijdje geen babyfoon nodig. Als de wieg naast je eigen bed staat, kun je er zeker van zijn dat je elke beweging en huiltje zult horen. Als je echter een huis met twee verdiepingen hebt en van plan bent om de baby boven te laten slapen, dan kan een babyfoon wel van pas komen.

2. Hoe slaap jezelf?

Velen zeggen dat als je zelf kinderen hebt, je voor altijd met één oor open slaapt, maar het tegendeel is waar al wil men daar wel in geloven. Als je een diepe slaper bent, is een babyfoon  waarschijnlijk precies wat je nodig hebt. Het zorgt ervoor dat je alle geluiden van je baby hoort en je kan met een gerust hard de baby alleen in de kamer laten. Als je een lichte slaper bent en de baby is heel dicht bij je, lijkt het misschien niet nodig. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor de mama, maar ook voor de papa!

3. Waar ga je de babyfoon nog meer voor gebruiken?

Als je denkt dat je zonder babyfoon kunt leven (wat je zeker kunt) maar je afvraagt of het later andere toepassingen zou hebben, dan heb je gelijk. Andere manieren om een babyfoon te gebruiken zijn:

  • Wanneer de kinderen ouder zijn, is een babyfoon handig voor zelfstandige speeltijd
  • Voor peuters is het handig om te zien hoe lang het duurt voordat ze daadwerkelijk in slaap vallen.
  • Als je van plan bent om tuinwerk te doen, dan is een babyfoon ook perfect om te gebruiken tijdens het middagslaapje.
  • Het helpt je dingen gedaan te krijgen tijdens die korte vrije periodes zonder je zorgen te maken dat je het huilen van je baby zult missen.

4. Dus als ik er een wil, moet ik een simpele of een babyfoon met camera aanschaffen? 

Met zoveel keuzes kan het overweldigend zijn! Ze hebben allemaal voor- en nadelen, laten we het hebben over welke voor je kan werken! Het hangt allemaal af van je huis en hoe je het zult gebruiken. In een kleiner huis waar de slaapkamers het dichtst bij elkaar liggen, zal een simpele babyfoon voldoende zijn. Als je in een huis met een groter of twee verdiepingen woont, wil je misschien een babyfoon van betere kwaliteit voor verbinding doeleinden. Dit komt gewoon door de afstand die ermee gemoeid is. Hetzelfde geldt als je van plan bent om buiten te werken tijdens het middagslaapje. Kies dan voor de beste babyfoon met camera, zo kan je waar je ook in huis bent je baby zien.