Boxkleed 75×95, ook voor kleinere boxen

Boxkleed 75×95, ook voor kleinere boxen

november 9, 2021 0 Door hgkmmghhtr

Wanneer je een boxkleed koopt, dan moet je weten wat de maat van je box is en hoe je vervolgens een goed kleed kiest. Boxkleed 75×95 is een van de populairdere maten. Want ook als jouw box een kleinere afmeting heeft, dan kies je altijd een wat groter kleed. Je kunt voor een box met een afmeting van 67×92,5 cm of 71×92 beide het boxkleed 75×95 kopen. Ook als je een precies passend formaat kunt vinden, dan is een opstaande rand toch belangrijk. In deze blog lees je meer over hoe je het formaat kiest, wat je doet als het kleed precies past en welke andere keuzes in boxkleden je tegenwoordig hebt. 

Boxkleed 75×95 cm kopen

Zoals gezegd, je koopt een boxkleed 75×95 cm voor een iets kleinere box om een opstaande rand te hebben. Deze rand is belangrijk, zeker wanneer jouw kindje gaat spelen of rollen in de box. Zo’n randje kan het verschil maken tussen het hoofdje stoten of gelukkig zacht tegen dat randje aankomen. Voor grotere boxen is er het boxkleed in formaat 80×100 cm. En voor ronde boxen koop je dus ook een rond kleed. Ook hierbij kies je voor een diameter van 95 cm een kleed dat net iets groter is. Maar wat als jouw box precies dezelfde maat heeft als het kleed? En wat kun je doen als jouw kindje zo’n buitelaar is, dat hij toch regelmatig zijn of haar armpjes, beentjes of hoofdje stoot? 

Een boxbumper kopen

Hoewel er geen standaard maten zijn voor boxen, hebben boxkleden wel vaak een bepaalde maat die je terugziet bij meerdere fabrikanten. Zoals je al weet zijn boxkleed 75×95 cm en 80×100 cm hier goede voorbeelden van. Doordat steeds meer standaardisatie plaats vindt, heb je een kans dat jouw box precies de maat van het kleed heeft. Dit is ideaal! Maar wacht even, denk je, hoe zit het met die opstaande rand? Om toch een veilige zachte rand te hebben, bestaan er boxbumpers. Deze bevestig je langs de rand van de box. Zo kan je kindje niet zijn of haar hoofdje stoten tijdens het rollen. Kies een boxbumper die past bij het formaat van je box, deze zijn ook in meerdere formaten verkrijgbaar.

Mooie kwaliteit

De kwaliteit van boxkleden is de laatste jaren enorm omhoog gegaan. Er zijn steeds mooiere designs en ook de kleuren en patronen die gebruikt worden, zijn niet meer te vergelijken met vroeger. Zelfs dat ene formaat boxkleed 75×95 cm is al verkrijgbaar in tal van kleuren en kleurencombinaties. Ook de stof is mooier dan ooit, met bijvoorbeeld een honingraat patroon. En dan kijken we nog niet eens naar het materiaal, waarbij je kunt kiezen uit een 100% katoenen overtrek met een stevige polyester vulling. Dit is belangrijk, want wanneer het boxkleed te zacht is, bestaat er verstikkingsgevaar. Wanneer je een boxkleed gaat kopen, dan zal de informatie in dit artikel je al goed op weg geholpen hebben. Laat je echter altijd goed informeren en lees de gebruiksaanwijzing van de producten. Een boxkleed is speciaal ontwikkeld voor dit doel en kan niet zomaar vervangen worden door een kussen of kleed.