Beach Wagon Company | Een bolderkar die opvouwbaar is?

Beach Wagon Company | Een bolderkar die opvouwbaar is?

september 21, 2021 0 Door hgkmmghhtr

Wat is een opvouwbare bolderkar?

Tegenwoordig zie je het altijd nog vaak: Bolderkarren. Soms is de bolderkar opvouwbaar, soms is hij van hout en de andere keer is hij super comfortabel. Een bolderkar is een kar die met mensenkracht vooruit getrokken wordt.  Je herinnert je de kleine bolderkarretjes misschien nog wel die je als kind gebruikte op het schoolplein om je vriendje of vriendinnetje mee te trekken. Het wordt al tientallen jaren gebruikt om bijvoorbeeld je kinderen op een makkelijke manier mee te nemen als je eens iets anders wilt gebruiken dan de kinderwagen. Het wordt in Nederland al sinds 1890 gebruikt en is sindsdien nooit meer verdwenen.

Het heeft vaak sterke banden waardoor je hem op minder verharde wegen ook goed kunt gebruiken. Er komen steeds modernere bolderkarren met meer opties waardoor ze beter zijn te gebruiken. Tegenwoordig zie je bijvoorbeeld vaker dat de bolderkar opvouwbaar. Je kunt een bolderkar gebruiken tijdens enorm veel uitjes. 

 

Wat zijn de voordelen van een bolderkar in het algemeen?

Er zijn diverse voordelen te bedenken als je er een wilt aanschaffen. Hieronder wordt het even opgesomd voor je:

  • Het valt te gebruiken voor veel activiteiten. Denk hierbij aan een dagje naar het strand met het hele gezin. Ook is het mogelijk om hem mee te nemen naar het park voor bijvoorbeeld een picknick, een wandeling in het bos te doen of simpelweg te gebruiken als je wat spullen moet vervoeren naar een andere plek.
  • Zo komen we aan bij het volgende voordeel. Naast het feit dat de mobiliteit hoog is, is het ook mogelijk om er veel spullen in te leggen. Vaak denk je bij een bolderkar aan een perfect middel om je kinderen makkelijk in te vervoeren, maar het is natuurlijk ook mogelijk om hem te gebruiken bij andere activiteiten. Denk hierbij aan het doen van je boodschappen of het brengen van zware dingen naar een kennis.
  • Er zijn verschillende opties als je een bolderkar koopt. Zo kun je kiezen wat voor banden je wilt. Sommige banden zijn handiger dan andere banden voor bepaalde ondergronden. Sommige karren hebben massieve banden en andere hebben luchtbanden. Massieve banden kunnen niet lek gaan. Echter voel je hier wel meer hobbels bij. Luchtbanden zijn iets zachter, maar dus wel kwetsbaarder.
    Ook kun je in sommige gevallen kiezen wat voor kleur je wilt waardoor je jouw bolderkar een eigen twist kunt geven. Je kunt ook enorm veel bijpassende accessoires kopen.
  • Naast die eigenschappen kun je ook kiezen wat vóór bolderkar je wilt. Er zijn bijvoorbeeld transportkarren, karren die ja achter je fiets kunt doen, een houten kar of een comfortabele kar waarin je kinderen heerlijk kunnen zitten.

Bolderkar opvouwbaar kopen?

In sommige varianten is de bolderkar opvouwbaar. Deze kun je altijd meenemen en is niet zwaar. Ook neemt het niet veel ruimte in beslag in de auto. Wanneer je een bolderkar wilt gaan kopen kun je dus kiezen voor een bolderkar die je kunt opbouwen of uit een die uit één geheel bestaat.

 

Hoeveel gewicht kan een bolderkar dragen?

De karren verschillen in het gewicht dat ze kunnen vervoeren. De meeste karren kunnen een gewicht tot 100 kilo dragen. Echter is het uiteraard niet handig om deze grens op te zoeken. 

 

Wil je meer handige voordelen over producten? Neem een kijkje op onze website.